top of page

Kokemukset -
Yksilövalmennus

Iida, 17

"Lähdin valmennukseen, sillä tavoitteeni on kilpailla Bikini Fitnessissä. Yhteinen taipaleemme alkoi lokakuussa 2019 eli yli vuosi yhteistä matkaa on takana. On ollut ilo olla mukana matkalla fitnessurheilijaksi juuri tässä tiimissä. En kuitenkaan vielä ole päässyt kilpailemaan, mutta kyllä siihenkin pisteeseen vielä päästään. Luotan siihen, mitä valmentajani sanoo, ja hän ammattitaitoisena valmentajana varmasti tietää, milloin on hyvä aika nousta kisalavalle.

Valmentajani on ammattitaitoinen ja tsemppaava, mutta asioita tehdään myös "rennolla meiningillä", tietenkin tavoitteet mielessä. Tiedän, että valmentajalleni voin sanoa mistä vain, mikä minua mietityttää, ja voin luottaa siihen, että aina saan vastauksen. Parasta on, kun on valmentaja, joka luottaa sinuun ja puskee sinua eteenpäin. Valmentajani on juuri sellainen. Myös se tunne, kun huomaa itsessään työn tuloksia, on palkitsevaa.

Tärkein oppimani asia valmennuksessa on ollut se, että kaikki ei tapahdu nyt ja heti. Maltti on valttia. Matkani on vasta alussa, mutta olen oppinut kärsivällisyyttä ja tuntemaan omaa kehoani paremmin. En malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja mitä yhdessä saamme aikaiseksi. Tätä matkaa en haluaisi yksin kulkea, ja siksi on parasta, että olen päässyt mukaan tähän tiimiin."

Janna, 22

"Lähdin ensimmäisen kerran valmennukseen mukaan tavoitteenani saada lisää lihasmassaa sekä -voimaa. Valmennus kesti silloin vain 10 viikkoa, mutta se 10 viikkoa muutti täysin treenaamiseni ja oman ajattelumallini treenaamisen suhteen. Valmentajani opetti minut luottamaan itseeni, ja sen myötä sain älyttömästi mm. lisää itsevarmuutta salille, joka on sen jälkeen näkynyt treenaamisessani. Vain 10 viikkoa valmennuksessa muutti treenaamiseni epävarmasta löntystelystä itsevarmaan haasteista nauttivaan tehopakkaukseen. Päätin ottaa itselleni syksyllä jälleen valmentajan, eikä tarvinnut kyllä kahta kertaa miettiä kenet otan!

Valmentajassani arvostan suuresti sitä, miten hän oikeasti välittää valmennettavistaan. Miten paljon hän haluaa valmennettavansa onnistuvan tavoitteissaan, joten tuki, jonka häneltä saa, on todella arvokasta. Olemme nyt ehtineet työskennellä hetken jälleen yhdessä, ja vaikka itselläni on kokemusta salilta ja liikunta-alan koulutus, niin valmennus on kyllä auttanut ihan älyttömästi treenaamisen suhteen ja antanut paljon uutta oppia. Uskon täysin, että valmennuksesta saamani opin ja tuen myötä tulen saavuttamaan tavoitteeni. Samalla pääsen nauttimaan valmentajani hauskasta (ainakin omasta mielestään) huumorintajusta. Ei vaan, valmentajani on sekä ihmisenä että valmentajana aivan huikea. En voi kuin lämpimästi suositella."

Mies, ​33

"Halusin pudottaa painoani ja aloittaa salitreenit, kun perheeseen syntyi kaksoset ja paino nousi, ruokavalio oli huono ja nukuin huonosti. Etävalmennuksen aikana sain painoni putoamaan 12 kiloa (107 --> 95 kg). Valmennuksen aikana kirjoitin valmentajalle viikkoraportteja, joiden perusteella tehtiin muutoksia ruokavalioon ja treeneihin. Seurasin muuttuvia treeni- ja ruokaohjelmia, ja homma toimi erittäin hyvin.

Ruokavalio oli erittäin monipuolinen, vaihtoehtoja oli paljon. Myös treeniohjelmat vaihtuivat 4–5 viikon välein. Tuli uutta kulmaa liikkeisiin ja kunto parani koko ajan. Sain hyviä vinkkejä ja ohjeita, kuinka seurata ruokavaliota, kun olin työreissussa, tai jos meinasi motivaatio laskea kesken projektin. Mielestäni parasta PT-valmennusta, jota olen käyttänyt."

Elmi, 20

"Lähdin valmennukseen sillä ajatuksella, että halusin treenaamiseeni järkevyyttä ja tavoitteellisuutta. Olin viimeiset puoli vuotta treenannut fiilispohjalta, mikä johti siihen, että välillä treenasin yli rajojeni, niin että palautumisen kanssa oli ongelmia, ja välillä taas treenasin erittäin vähän. Tämä johtui pitkälti suunnitelman puutteesta. Valmennuksen avulla treenaamisesta tuli säännöllistä ja nousujohteista. Valmennuksen alussa asetimme konkreettiset tavoitteet, mitkä olivat mielessä jokaisessa treenissä, ja motivoivat jatkamaan. Lopussa pääsinkin rikkomaan omia ennätyksiä, kuten oli tavoitteena.

Valmennuksessa opin suunnitelmallisuuden tärkeyden. Etenkin sen, että harjoitusohjelmaan on tärkeää sisällyttää kevennyksiä sekä joustavuutta pitkin ohjelmaa. Ohjelman aikana on tärkeä pystyä tekemään muutoksia tilanteen niin vaatiessa. Lisäksi opin uusia harjoitusmetodeja, joita ei olisi itse tullut mieleen käyttää treeneissä.

Valmennuksessa oli hienoa, että valmentaja oli aina saavutettavissa ja valmiina tekemään muutoksia sitä mukaa kuin tilanteet muuttuivat. Yhteydenpidon tärkeys yllättikin minut valmennuksen aikana. Ohjelmaa oli myös mielekästä noudattaa, sillä se sisälsi riittävästi vaihtelua, ja oli tehty toiveideni mukaan niin, että jokaista treeniä oli hauska lähteä tekemään.

Helppo ja yksinkertainen syksy ei ollut, mutta valmentajan osaamisen ja tiiviin yhteydenpidon ansiosta treenit saatiin tehtyä kunnolla loppuun saakka, vaikka muutoksia ja sovellutuksia harjoittelussa jouduttiinkin tekemään melko paljon. Kaikkiaan treenikausi oli erittäin onnistunut, ja kehityksen lisäksi sain jälleen uusia näkökulmia kuntosali- ja voimaharjoitteluun."

bottom of page